Schoolroeien

Op Laga willen we graag de roeisport onder de aandacht van jongeren brengen. Om dit doel te bereiken is een schoolroeiprogramma opgezet waarbij middelbare scholieren kennis kunnen maken met het roeien. Laga biedt hiervoor twee mogelijkheden.
 
Als eerste is er de mogelijkheid voor middelbare scholen om een aantal trainingen/gymlessen te volgen bij Laga. Leerlingen kunnen dan gedurende een aantal weken in C4+ boten roeien en zij worden hierbij begeleid door leden van Laga. Een training zal bestaan uit een korte uitleg van de roeitechniek, opwarmen en de haal doornemen op de ergometers om vervolgens in de boot stappen. Langs de kant fietsen ervaren coaches mee om aanwijzingen te geven aan de roeiers en de boot wordt gestuurd door een ervaren stuurman. Na een aantal lessen zal blijken dat leerlingen de roeihaal al aardig onder de knie zullen hebben!
 
Daarnaast doet Laga mee aan het NSRK, het Nationaal Schoolroei Kampioenschap. Dit vindt plaats op de Bosbaan in Amsterdam aan het begin van de zomer. Op Laga wordt in het voorjaar een aantal weken getraind door scholieren in C4+ boten. Zij worden hierbij begeleid en gecoacht door ervaren roeiers van Laga. Zo heeft het Christelijk Lyceum Delft afgelopen jaar bij Laga getraind voor het NSRK. De heren wisten hier eerste te worden in de B-finale.
 
Voor verder informatie over schoolroeien kunt u mailen naar rc@laga.nl.

Contact
D.S.R.V. "Laga"
Nieuwelaan 53
2611 RR Delft

T: +31(0)15 212 52 66
E: info@laga.nl
Copyright © 2023 laga.nl | Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga
LAGA